Суспільство

У зв’язку зі станом води чернігівцям тимчасово не рекомендується купатися в Стрижні

Від Чернігівського міського відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшла інформація про те, що під час здійснення соціально-гігієнічного моніторингу в процесі планового дослідження проби води р. Стрижень, відібраної в місці відпочинку в районі ландшафтного парку «Ялівщина» 9 липня 2020 року, було встановлено її невідповідність вимогам «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» №173-96 за мікробіологічними показниками. Так індекс лактозопозитивних кишкових паличок перевищує гігієнічні вимоги у 4,8 разу і становить 24000 дм³ за нормативного значення не більше як 5000 дм³.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині порожевіла водойма: причину фахівці не знають

З огляду на це та керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб, пов’язаних із водним фактором передачі, мешканцям міста рекомендовано тимчасово припинити культурно-побутове використання води р.Стрижень (у т.ч. купання) в районі ландшафтного парку «Ялівщина» до отримання задовільних результатів лабораторного дослідження води водойми.

Про це на березі розміщені відповідні оголошення. Також по роз’яснення можна звертатися до рятувальників сезонного рятувального посту, що на березі цієї водойми.

За інформацією Відділу з питань надзвичайних ситуацій та

цивільного захисту населення Чернігівської міськради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button