Суспільство

Учасник АТО з Менщини бореться з тяжкою недугою і потребує допомоги

Власної родини чоловік не має, живе зі старенькою мамою. Чому так склалося у житті, воліє не розповідати. Є й діти, але такою вже звивистою стежкою лягла його доля, що нині, у 50, чоловік лишився на узбіччі.

У 2016-му чоловік пішов на фронт добровольцем, служив за контрактом у танковій бригаді під Волновахою. Воював на другій лінії, прикривав на позиціях танкову роту. Кому війна додала здоров’я? Та нікому, особливо коли молодість позаду й міць вже не та.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Талалаївці учасник АТО відкрив Центр реабілітації для військовослужбовців

Тож, відчувши себе зле, під час планової ротації Леонід у травні 2017-го потрапив на обстеження до Чернігівського військового госпіталю. У медичному висновку вишикувався ряд діагнозів. Зокрема: ішемічна хвороба серця, атеросклеротичний кардіосклероз, двобічна нейросенсорна приглухуватість та інше. Чорним по білому написано: «Захворювання пов’язані з проходженням військової служби».

Підлікувавшись, чоловік повернувся до частини. Втім, служити зміг вже недовго і мусив розірвати контракт через стан здоров’я

Мирне життя зустріло буденними клопотами: потрібно було заробляти на шматок хліба, попри нездужання. Посвідчення учасника бойових дій є, але воно ж не нагодує. До пенсії ще далеко. Пішов на будівництво.

А нещодавно, в середині грудня, «швидка» доправила його до лікарні у тяжкому стані. Місцеві медики запідозрили рак прямої кишки, дали направлення до Чернігівського онкодиспансеру. У перших числах січня Леонід Саєнко ліг на операцію. Звісно, на лікування потрібні немалі кошти.

– Наші хлопці вже почали скидатися, – розповів колишній учасник АТО менянин Олександр Бідний. – Обіцяли підключитися й чорнобильці. Із заявою про надання матеріальної допомоги Льоня звернувся до райдержадміністрації, там обіцяли підсобити. Головне – підтримати бійця вчасно, адже час підганяє, хвороба не чекає, гроші на лікування потрібні вже сьогодні.

Якщо ви пройнялися історією Леоніда Саєнка і хочете підтримати його у скрутній ситуації, можете перераховувати кошти на картку Райффайзен Банк Аваль: 9804 5610 1135 3794, Саєнко Леонід Володимирович.

Джерело: susidy.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button