Суспільство

Україна вводить посвідчення водіїв європейського зразка: що треба знати

З 2018 року Україна видаватиме нові водійські посвідчення. Вони будуть легітимними у країнах ЄС. Це має бути пластикова картка з електронним чіпом, в який занесуть всю інформацію про водія.

До кінця 2017 року за умовами Угоди про асоціацію з ЄС Україна має адаптувати формат водійського посвідчення до європейського зразка. МВС наполягає, що це має бути пластикова картка з електронним чіпом.

Термін дії таких прав буде менший. Він становитиме 15 років. Повторно здавати іспити не потрібно. Це робитимуть тільки ті, хто вперше отримує водійське посвідчення.

А водіям-професіоналам, що здійснюють пасажирські чи вантажні перевезення, за новими правилами документи доведеться поновлювати кожні 5 років. На відміну від водіїв легкового транспорту, далекобійники чи водії автобусів будуть щоразу проходити медичний огляд. Аби медогляд не був формальним як зараз, в міністерстві охорони здоров’я вирішили розробити єдиний державний реєстр пацієнтів.

А в МВС зазначають, за оновлені права європейського зразка водіям доведеться платити. Та сума буде прийнятною. При цьому чиновники зазначили, що водіям, які не планують їздити до Європи, теперішні водійські права змінювати не обов’язково.

Джерело: http://24tv.ua/

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button