Суспільство

У Прилуках визначили проекти для фінансування за державні гроші

Підсумки загальноміського голосування за проекти-ініціативи мешканців щодо благоустрою та розвитку міста оголосили під час апаратної наради міського голови.

Нагадаємо, на їх реалізацію буде виділено один відсоток від міського бюджету на 2017 рік. Ця сума ще точно не визначена, але, спираючись на цьогорічний показник, фінансове управління підрахувало, що вона коливатиметься в межах півтора мільйона гривень.

За словами Олександра Сивенка, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, її вистачить на реалізацію трьох великих (до 500 тисяч гривень) та 5 малих (до 50 тисяч гривень) проектів.

До трійки лідерів серед великих проектів «Громадського бюджету» потрапили:

  1. Охорона тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в місті Прилуки, облаштування центру реабілітації тварин (1087 голосів).
  2. Територія відпочинку та комфорту «Гармонія» на території в/м №12 (620 голосів).
  3. Молодіжний інформаційно-навчальний центр (604 голоси).

П’ятірка малих проектів, що набрали найбільшу кількість голосів, має такий вигляд:

  1. Охорона тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в місті Прилуки (кабінет біостерилізації) (1618 голосів).
  2. Бібліокінозал «Крекс, пекс, фекс!» (1273 голоси),
  3. Освітлення вулиці Ладанської (600 голосів),
  4. Довідник прилучанина (134 голоси)
  5. Дитячий майданчик кустівській дітворі (130 голосів).

Цим голосуванням ще не затверджені назви проектів-переможців, адже їхня реалізація потребує подальшого детального вивчення вказаного авторами розміру фінансування та пошуку вільної комунальної власності для втілення ідей городян.

Ще статті по темі

Back to top button