Суспільство

Українець розробляє нові програми, які допоможуть зрозуміти тварин

Українець Ярослав Ажнюк розробив стартап, де буде створювати програмне забезпечення для розуміння тварин. Також щоб покращити догляд за ними та запобігти їхнім захворюванням.

На це компанія отримала грошову підтримку від Almaz Capital, AVentures Capital, Y Combinator та низки інших інвесторів, повідомляє espreso.tv.

Petcube використає їх для розробки нових продуктів, розвитку маркетингу та розширення дистрибуції в Північній Америці та на світовому ринку.

«Компанія розпочала роботу над програмним забезпеченням з елементами штучного інтелекту та машинного навчання. Це дозволить зрозуміти, що тварини намагаються сказати своїм господарям. Нове програмне забезпечення має передбачати та запобігати проблемам зі здоров’ям домашніх тварин», — розповів CNBC співзасновник і генеральний директор Petcube Ярослав Ажнюк.

За його словами, в довгостроковій перспективі Petcube створюватиме програмне забезпечення з глибинним навчанням. Воно зможе аналізувати великі масиви даних, отриманих з підключених до інтернету камер. Це дозволить людству більше дізнатися про поведінку та настрій тварин.

Ще статті по темі

Back to top button