Суспільство

Українських військових одягають у зимову форму

Зимова польова форма планово надходить у війська.

Про це під час брифінгу з питань тилового забезпечення повідомив начальник Тилу Збройних сил України генерал-майор Іван Гаврилюк.

За його словами, наразі військові частини та підрозділи Збройних сил України, залучені до проведення АТО, забезпечені майном, потрібним для несення служби в зимових умовах. Щоправда, відповідно до плану, деякі з них, як і належить, замінять у кінці листопада – на початку грудня.

«Останні партії зимових шапок та теплої білизни отримаємо від промисловості до 25 листопада, а флісові куртки – в перших числах грудня. І одразу цей одяг направлятимемо до військових частин», – поінформував Іван Гаврилюк.

Військовий зазначив, що з 2017 року терміни носіння польової форми одягу та спеціальних костюмів буде вдвічі зменшено. Тож на рік солдатам видаватимуть чотири комплекти форми. Зокрема строк служби літнього костюма не має перевищувати трьох місяців. А спеціальну форму, яку використовують танкісти, артилеристи та інші спеціалісти, до чиїх обов’язків входить обслуговування техніки, видаватимуть двічі на рік.

Генерал-майор Іван Гаврилюк повідомив, що наступного року планується опрацювати весь перелік бойового спеціального комплекту з урахуванням специфіки родів військ.

«Наприклад, черевики з високими берцями для розвідників будуть виготовлені з урахуванням особливостей їхніх завдань», – зазначив начальник Тилу Збройних сил України.

Також планується розширити асортимент бронежилетів. Зокрема, для розвідників, танкістів, військовослужбовців Сил спеціальних операцій тощо.

Ще статті по темі

Back to top button