Суспільство

Український делікатес: Чернігівщина 18-та в Україні за вартістю борщового набору

За даними Українського науково-дослідного інституту продуктивності агропромислового комплексу в результаті обстеження 592 продуктових міських (селищних) ринків середня сукупна вартість набору основних овочів (борщового набору) в Україні становить 39,99 грн.

Про це ЧЕline повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Найменша вартість набору спостерігається в Одеській області (30,80 грн). Ціна зменшилась порівняно із аналогічним періодом минулого року на 49 %. Найвища – у Закарпатській області (52,79 грн), вона зросла за рік на 45,7 %.

Чернігівська область займає 16-ту позицію у списку областей із сукупною вартістю набору 40,76 грн, що на 16% перевищує показники минулого року.

У розрізі овочів середні ціни на ринках Чернігівщини вищі, ніж у середньому по Україні: по картоплі (8,02 грн), капусті (4,04 грн), буряку (10,19 грн), цибулі (8,71 грн). А ціна на моркву (9,80грн) є однією з найдешевших в Україні.

Який же український борщ без м’яса? М’ясо свинини (на кістці) є найдешевшим – 58,35 грн (у середньому по Україні – 66,69 грн), яловичини (на кістці) – 64,78 грн (по Україні – 67,73 грн).

Ще статті по темі

Back to top button