Суспільство

Українці зможуть перевіряти наявність ліцензій у маршрутників онлайн

В Україні запрацював електронний кабінет перевізника, завдяки якому перевізники зможуть отримати ліцензії онлайн, а громадяни, які користуються маршрутками та різними видами автобусних перевезень, зможуть перевірити чи має водій право вийти на маршрут.

Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Електронний кабінет перевізника доступний на сайті e-services.dsbt.gov.ua, а також – на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

У межах Електронного кабінету перевізника доступно п’ять електронних послуг. Так, завдяки е-Кабінету вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати та анулювати

ліцензії онлайн, також оперативно повідомляти про зміну своїх даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр Чернігова знову перекриють

Окрім електронних послуг, Електронний кабінет перевізника також містить інформацію про самого перевізника, наявність та строк дії ліцензій, транспортні засоби, маршрути, наявні дозволи та штрафи, накладені інспекторами Укртрансбезпеки тощо.

Відтепер кожен громадянин, ввівши номер автомобіля, ЄДРПОУ чи ІПН власника, зможе дізнатися точну назву та контактні дані перевізника, а також наявність, тип та строк дії його ліцензії. Така можливість зробить подорожі пасажирів безпечнішими, захистивши від ризику обрати перевізника, у якого відсутня відповідна ліцензія.

Електронний кабінет перевізника буде надалі доповнений новими можливостями. Зокрема, згодом стане доступним онлайн-оформлення дозволів, а також – внесення плати за ліцензії та оплата штрафів.

Ще статті по темі

Back to top button