Суспільство

«Укрзалізниця» планує перекрити збитки від корупції підвищенням цін на квитки

Намір «Укрзалізниці» збільшити ціни на пасажирські перевезення на 20% – бажання іноземного менеджменту перекрити корупційні втрати за рахунок українців.

Про це заявив народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов.

За його словами, перед прийняттям рішення про підвищення цін на проїзд, слід провести рішучу «декорупцізацію» відомства.

«Багатомільярдні втрати на закупках товарів та послуг стали звичним явищем для «Укрзалізниці». Крім цього, компанії слід продемонструвати реальні результати у викоріненні масових крадіжок палива, побутової хімії, паливно-мастильних матеріалів тощо, про які заявляв її очільник Войцех Бальчун»,- наголосив Шахов.

Парламентар також наголосив, що пасажири не повинні з власних кишень платити за неспроможність іноземних реформаторів викорінити корупцію.

Нагадаємо, ПАТ «Укрзалізниця» планує у 2017 році підвищити вартість проїзду для пасажирів на 20% – відповідне рішення було винесено на розгляд профільних міністерств.

Водночас  у серпні 2016 року директор «Укрзалізниці» Войцех Бальчун в ефірі п’ятого каналу заявив, що не уявляв наскільки серйозним є рівень корупції на залізниці.

Ще статті по темі

Back to top button