Суспільство

Умебльована нова квартира для сімейного лікаря, який приїде працювати у Городище (Фото)

У селі Городище, що на Бахмаччині, в кінці 2017 року здадуть в експлуатацію нове приміщення для сільської лікарської амбулаторії. Нині тут триває реконструкція будівлі під медичний центр.

«Цей довгобуд стоїть у нас, мабуть, із 1994 року, – розповідає сільський голова Валентина Тишенко. – Зводили цю будівлю для дитячого садка, але всі роботи зупинилися через фінансові труднощі у країні. Достояв цей довгобуд до тих пір, поки у ньому не залишилося ані вікон, ані дверей – суцільні стіни».

Торік у Городищі розпочалася довгоочікувана реконструкція довгобуду. Оскільки дитячий садочок у селі працює при загальноосвітній школі, тож проект переробили під лікарську амбулаторію, адже до цього часу медичні послуги жителі села отримували у старій, уже аварійній, панській хаті, якій понад сто років.

«Завершення будівельних робіт заплановане, згідно з проектом, на грудень 2017 року. В амбулаторії буде стоматологічний кабінет, кабінет головного лікаря, процедурний кабінет та маніпуляційна», – ділиться Валентина Миколаївна.

До речі, для сімейного лікаря у приміщенні нової амбулаторії, звісно, окремо від медичної частини, будують житло на 120 метрів квадратних. Житло буде з усіма зручностями, як розповідає нам сільська голова Валентина Миколаївна, у ньому буде багато кімнат, а також за кошти громади планують закупити необхідні меблі. Єдине, чого немає у Городищі – сімейного лікаря. Вакансія поки що вільна.

«У нас працює сімейний лікар Микола Басок, але йому вже майже 70 років. Хотілося б, щоб нову амбулаторію очолив молодший лікар», – каже Валентина Тишенко.

Сільська амбулаторія обійдеться країні у майже три мільйони гривень. У селі дякують народному депутату України Валерію Давиденку, який допоміг отримати від держави необхідні для реконструкції кошти.

Амбулаторія обслуговуватиме троє сіл Батуринської об’єднаної територіальної громади – Городище, Часниківку та Шумин із населенням у 1036 чоловік. Але городищенці планують, що у їхньому медичному закладі лікуватимуться і бахмаччани.

Ще статті по темі

Back to top button