Суспільство

Управдоми-призначенці: якщо до 1 липня чернігівці не виберуть голів будинків, мерія має право їх призначити

Хто обслуговуватиме багатоквартирні будинки Чернігова після 1 липня 2016 року, та які потенційні переваги для мешканців міста несе міська програма ОСББ? Про це говорили у громадському прес-центрі Ініціатива. Наразі в Чернігові серед більш ніж 1700 будинків функціонує лише 24 ОСББ. Жителям, які до 1 липня не визначаться з подальшим управителем свого будинку міська рада його призначить. Якщо жителі будинку хочуть самі визначити управителя, їм достатньо провести загальні збори. Найбільшу свободу вибору(або самим займатись управлінням будинку, або найняти компанію управителя) отримають ті мешканці, котрі створять ОСББ.

Створювати об’єднання закликав чернігівців голова ОСББ Андрій Дмитерко. — ОСББ це не означає, що далі ми пливемо самі. Ми можемо залишитись в КП, якщо нас буде влаштовувати якість послуг, і ті тарифи, що нам запропонують. Але не створюючи ОСББ, ми потрапляємо під конкурс, на якому нам запропонують управляючу компанію наголосив Дмитерко. Нині в Україні запроваджена і працює державна програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки.

Діє подібна і в місті. Зокрема, за нею передбачено виділення 5 мільйонів гривень цього року на проведення капітальних ремонтів у будинках ОСББ. Але для того щоб взяти участь у ній мешканці мають розробити проектно-кошторисну документацію і оплатити 20% вартості робіт.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Нужно оформлять ОСББ, а то гор.совет впарит нам свои службы явно не по лучшей цене — в лучших традициях нынешнего правительства Че.

Back to top button