Суспільство

Упродовж минулого тижня надзвичайники Чернігівщини 57 разів залучалися до ліквідації пожеж

Упродовж минулого тижня з 14 по 21 грудня щоденно в підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області перебували на цілодобовому чергуванні 194 чоловіки особового складу, 62 одиниці основної і спеціальної техніки.

Вогнеборці ліквідували 26 пожеж, 20 з яких виникли у житловому секторі громадян, 1 на об’єкті, 4 на транспорті та 1 інша. Під час гасіння врятовано 2 особи. Нажаль, у вогні загинуло 2 особи. 19 грудня у с. Пологи Прилуцького району під час пожежі житлового будинку, що виникла через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей і димарів загинула 84-річна господарка. Того ж дня у м. Батурин Бахмацького району за тієї ж причини загинув 57-річний власник помешкання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках горів автомобіль

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 4 рази залучалися до виконання завдань за призначенням. Знищено у встановленому порядку 13 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, зокрема 5 артилерійських снарядів калібром 152, 82 та 45 мм, 6 мінометних мін калібром 82 та 50 мм, а також 2 ручні гранати РГД — 33.

Крім того, підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області 27 разів залучалися для надання допомоги населенню та проведення інших робіт, а саме: 4 — буксирування автомобілів, 11 — прибирання повалених дерев, 2 — працівникам поліції по відкриванню дверей, 2 — забезпечення пожежної та техногенної безпеки, 1 — роботи при дорожньо-транспортній пригоді, 1 — пошук людини, 3 — інші, 3 — виконання заходів із запобігання захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button