Суспільство

Упродовж минулого тижня рятувальники Чернігівщини 90 разів залучались до ліквідації надзвичайних подій

Упродовж минулого тижня з 28 жовтня по 4 листопада щоденно в пожежно-рятувальних підрозділах Управління ДСНС України у Чернігівській області знаходилось на цілодобовому чергуванні 188 чоловік особового складу, 59 одиниць основної та спеціальної техніки. Вогнеборці ліквідували 73 пожежі, 2 з яких виникли на об’єктах різних форм власності, 25 в житловому секторі, 2 на транспорті, 5 інших та 39 в природних екологічних системах (1 загоряння торфу, 38 сухої трави та сміття). Площа, пройдена вогнем у природних екологічних системах склала понад 96 га. Під час пожеж одну особу травмовано.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

29 жовтня ліквідовано пожежу на торфовищі біля с. Нові Боровичі Сновського району, що виникла 21 жовтня на загальній площі 6 га, а 31 жовтня ліквідовано загоряння покладів торфу біля с. Кривицьке Козелецького району, що виникло 29 жовтня на загальній площі у 1 га.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 5 разів залучалися до дій за призначенням. Знищено у встановленому порядку 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, зокрема 27 артилерійських снарядів калібром 45 мм, 1 артилерійський снаряд калібром 152 мм та 2 ручні гранати Ф-1.

Крім того, підрозділи Оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 12 разів залучалися до надання допомоги громадянам та проведення інших невідкладних робіт.

Ще статті по темі

Back to top button