Суспільство

Упродовж одного дня на Чернігівщині висадили понад 200 тисяч дерев (Фото)

Підбито підсумки Всеукраїнської акції «Озеленення України: 1 мільйон дерев за 24 години», що відбулася в усіх регіонах України.

В акції на Чернігівщині взяли участь 12 державних лісогосподарських підприємств. Протягом дня створені лісові культури на площі 38,6 га. Під час акції висаджено 234 тисячі дерев: 193 тисячі сосни, 12 тисяч дуба, 27 тисяч берези, 1,7 тисячі інших листяних порід. В акції взяли участь 460 осіб: школярі, студенти, депутати, представники громадських організацій та влади, а керували цим важливим процесом лісівники. Про це повідомили в Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові активніше штрафуватимуть за спалювання листя

Таке озеленення відбулося нині по всій Чернігівщині – у містах і селах. Саджанцями учасників акції повністю забезпечили лісівники. Наприклад, у Чернігові висаджені на березі Стрижня, біля Ялівщини, липи, дуби та вільха чорна, а керували цим десантом природолюбів головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Володимир Кирієнко, заступник директора КП РЛП «Ялівщина» Олександр Парфєнтьєв, начальник управління заповідної справи і екологічного моніторингу департаменту екології та природних ресурсів ОДА Віталіна Синіговець і її заступниця Наталія Багіна.

Кожне дерево, висаджене цього дня, неодмінно приживеться, зміцніє, виросте і стане живим свідком майбутнього розквіту України і рідної Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Чернігівського ОУЛМГ

Ще статті по темі

Back to top button