Суспільство

Урбан-парк у Чернігові може з’явитися вже в цьому році (Фото)

27 січня на сесії Чернігівської  міської ради депутати проголосували за проєкт рішення, який передбачає надання дозволу Управлінню житлово-комунального господарства на розробку проєкту землеустрою ділянки площею близько чотирьох гектарів у районі вул. Савчука та вул. 1-а Кордівка, де у серпні-вересні 2022 року має бути обладнаний сучасний урбан-парк.

Урбан-парк – це територія, як правило у парковій зоні, де в одному місці зібрані всі або більшість майданчиків для активного дозвілля молоді, розвитку вуличних культур та дворових, доступних масових видів спорту.

Орієнтовна вартість проєкту — близько 80 мільйонів гривень. Як доповів на сесії начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Андрій Дериземля, кошти на будівництво урбан-парку мають виділити з державного бюджету. Будівництво таких спортивних інфраструктурних проєктів заплановано у всіх обласних містах України і в деяких великих містах, які не мають такого статусу. Розроблений типовий проєкт урбан-парку зі спортивними майданчиками, який адаптують під різні українські міста, відповідно до ландшафту та виділеної під спортивний парк території.

Як зазначив на сесії секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, проєкт нового урбан-парку гармонійно вписується у заплановану реконструкцію міського парку Культури та відпочинку і підсилює його загальну концепцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині створено ландшафтний заказник площею 92 га

Як уточнив прес-службі Чернігівської міської ради Андрій Дериземля пізніше, площа земельної ділянки, необхідної для урбан-парку — від одного гектару. У Чернігові виділили на три гектари більше спеціально для можливості розташування спортивних елементів таким чином, щоб зберегти якомога більше дерев на цій території.

Для того, щоб урбан-парк був належним чином вписаний в існуючий проєкт реконструкції парку Культури та відпочинку, реалізація проєкту буде узгоджуватися з місцевими проєктантами. Це необхідно для того, щоб потім не довелося перероблювати вже існуючий проєкт масштабної реконструкції міського парку Культури та відпочинку.

Після будівництва чернігівський урбан-парк буде доповнений додатковою спортивною інфраструктурою, яку не передбачає державний проєкт — майданчиками для гри у волейбол, теніс тощо.

Нова локація зі спортивною інфраструктурою, зокрема скейт парком, BMX парком, майданчиками для гри у футбол, баскетбол, для занять воркаутом, виділеними смугами для бігу та іншими спортивними елементами, має стати сучасним «магнітом» і спонукати чернігівців до занять спортом. Урбан-парк буде безкоштовним і працюватиме цілодобово.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради, фото проєкту урбан-парку на ВДНГ у Києві

Ще статті по темі

Back to top button