Суспільство

Уродженець Чернігівщини кинув виклик «Google» і створює новий сервіс

Уродженець Ніжина, засновник сінгапурської компанії «Ahrefs» Дмитро Герасименко створив сервіс для просування сайтів з оцінкою в $700 млн. Тепер він хоче змагатися з Google. Наш земляк оголосив про роботу над анонімним пошукачем, який буде віддавати авторам контенту 90% прибутку. Таким чином підприємець хоче скласти конкуренцію Google, який заробляє на продажу призначених для користувача даних і забирає весь прибуток собі.

Дмитро Герасименко – український програміст. Народився в Ніжині, навчався в КПІ, працював у студії дизайну в Києві, потім пішов у фріланс і працював менеджером проектів.

Ідея створити альтернативний пошуковий сервіс виникла у Дмитра ще за шкільних часів. Тоді він зробив перші кроки до втілення – створив пошуковик документації – з мов програмування, мереж і т.д.

23052019_kompania2

Тоді Дмитро отримував на нього пошуковий трафік і почав заробляти на продажу книг, допоки сервер не перестав працювати і всі напрацювання не були втрачені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уродженець Ніжина створив багатомільйонну компанію і конкурує з Google

«Ahrefs» – це платний сервіс українського програміста. Він допомагає людям, які працюють в інтернет-маркетингу, отримувати більше трафіку з пошукових систем. Зараз це набір інструментів – від підбору ключових слів до аналізу результатів.

Герасименку та його команді вдалося створити продукт, який на перших етапах розкручував сам себе. «Ahrefs» має унікальні дані, які потрібні SEO-фахівцям. У той час, поки конкуренти оновлювали свій індекс раз в місяць, «Ahrefs» робив це кожні 15 хвилин. Це дозволило йому обігнати конкурентів і наблизити свого пошукового робота максимально близько до пошукача Google.

Зараз у компанії – більше 25 000 клієнтів, це великі інтернет-магазини, банки, авіакомпанії, відомі бренди. Оборот компанії в 2018 році пройшов позначку в $ 40 млн.

Наразі Герасименко займається проектом зі створення альтернативної пошукової системи і збирає сильну команду під нього. Він сам має 9 років досвіду в краулінгу й індексації даних, які планує використовувати в цьому проекті.

Головна ідея майбутнього пошуковика – створити більш дешеву альтернативу Google. Пошук від Google обходиться зараз в $ 100 млрд на рік.

Джерело: shotam.info

Ще статті по темі

Back to top button