Суспільство

Уряд затвердив новий споживчий кошик

Кабмін збільшив обсяги споживання деяких продуктів харчування (крупи, м’ясо, фрукти), збільшив кількість окремих товарних позицій в наборах непродовольчих товарів (одяг, взуття) і скоротив терміни їхнього використання.

Український уряд затвердив набори продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. Відповідна постанова Кабміну №780 від 11 жовтня опублікована на урядовому порталі 7 листопада.

«Уряд прийняв рішення щодо перегляду наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. На основі цих показників визначається величина прожиткового мінімуму», – йдеться у повідомленні.

Зазначені набори визначені з урахуванням змін у соціально-демографічних характеристиках домогосподарств України, фактичної структури споживання, встановлених за висновками заінтересованих центральних органів виконавчої влади та соціальних партнерів.

Урядовим рішенням збільшено обсяги споживання деяких продуктів харчування (крупи, м’ясо, фрукти), збільшено кількість окремих товарних позицій у наборах непродовольчих товарів (одяг, взуття) та скорочено терміни їх використання.

Переглянуто також набори предметів першої необхідності, санітарії та ліків, житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про прожитковий мінімум» сформовані набори харчування, непродовольчих товарів і послуг пройшли науково-громадську експертизу за участю Мінсоцполітики, Мінфіну, МОЗ, Мінекономрозвитку та cпільних представницьких органів профспілок і роботодавців.

Ще статті по темі

Back to top button