Суспільство

Урядові мільйони чекають на чернігівських науковців

Міністерство освіти і науки збільшить підтримку молодих вчених.

Про це повідомила міністр Лілія Гриневич під час засідання колегії МОН, де голова Ради молодих учених при МОН Юрій Кращенко представив доповідь про проблеми стимулювання молоді до наукової діяльності.

«Торік, щоб підтримати молодих науковців, міністерство започаткувало Конкурс наукових проектів для молодих учених, у межах якого відібрали 79 проектів-переможців. Уперше молодим науковим колективам дали можливість самостійно здійснювати наукові дослідження та розробки. Цьогоріч ми збільшили суму фінансування конкурсу, що загалом становитиме 28,4 мільйона гривень», – цитує Лілію Гриневич сайт Міністерства освіти і науки.

За словами голови Ради молодих учених при МОН Юрія Кращенка, цей конкурс є гарним мотиваційним інструментом для науковців.

Голова Ради також акцентував увагу на перепонах, що сьогодні існують для молодих учених. Зокрема, на проблемах фінансування. Як повідомляють на сайті МОН, вони стосуються як локальних моментів, наприклад, брак коштів у бюджеті 2017 року на премії та стипендії для молодих учених, так і стратегічних питань – забезпечення житлом молодих науковців, розробки інструментів для повернення молодих учених з-за кордону тощо. Члени Колегії запропонували низку варіантів рішень для поліпшення цієї ситуації.

Невдовзі Рада молодих учених додасть до проекту рішення Колегії МОН усі отримані пропозиції та зауваження. А потім документ, що допоможе збільшити підтримку молодих вчених, затвердять.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button