Суспільство

Уряду варто забезпечити всебічний контроль за процесом автоматичного підвищення пенсій

*Актуально

«Наш край» вже кілька роки поспіль регулярно вимагав від влади здійснити осучаснення пенсій мільйонам пенсіонерів. Як повідомив депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Сергій Баришовець, політична сила закликає владу виконувати вимоги українського законодавства.

«Цього року за ініціативи Президента Порошенко влада планує підвищити пенсії із 1 березня. Підвищення пенсій – важливий і складний технологічний процес. Пенсії мають автоматично зрости в пенсіонерів не тільки Києва, а й у Маріуполі, Краматорську, Лисичанську, на Сумщині, Одещині, Волині, Херсонщині, Чернігівщині і у віддалених районах Закарпаття», — підкреслив депутат обласної ради.

На переконання Сергія Баришовця, виборчі перегони та їхні результат жодним чином не повинні вплинути на підвищення пенсій 11,5 млн пенсіонерів. «Важливо і те, що підвищення пенсій не має бути передвиборчим експериментом, а стати усталеною практикою. Українська влада має гарантувати, що їх автоматично підвищуватимуть й у наступні роки», — наголосив він.

«Наш край» закликає уряд забезпечити всебічний контроль за процесом масштабного підвищення пенсій. Уряд має вжити заходів для уникнення технічних та будь-яких інших проблем, а також можливих зловживань чиновниками на місцях.

«Осучаснення пенсій – вимога українського законодавства. Підвищення пенсій має не наздоганяти інфляцію, а випереджати її», — переконані у «Нашому краї».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button