Суспільство

Жителі області пропонують хабарі поліцейським

Менш ніж за тиждень – чотири факти пропонування хабара патрульним водіями у стані алкогольного сп’яніння.

12 серпня водій ледь не збив жінку з дітьми, після чого спокійно поїхав. Патрульні зупинили автомобіль за вказаним орієнтуванням, під час спілкування з водієм інспектори побачили у останнього явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Водій не приховував, що вживав алкоголь, після чого сів за кермо. Чоловік погодився пройти освідування в медичному закладі у встановленому законом порядку. Результат виявився позитивним — 1.8 проміле.
Щоб уникнути відповідальності водій запропонував поліцейським гроші в сумі 4000 гривень. Даному громадянинові повідомили про відповідальність за дачу неправомірної вигоди співробітникові поліції. Після невдалих спроб чоловіка дати гроші поліцейським він викинув купюри на землю.
На місце викликано слідчо-оперативну групу.

Другий випадок патрульні зафіксували 13 серпня. Поліцейські зупинили автомобіль , який рухався без ввімкнених фар ближнього світла, чим і привернув увагу патрульних.

Більш того, за кермом водій знаходився в стані алкогольного сп’яніння, що підтвердилось тестуванням за допомогою газоаналізатору «Драгер». Результат виявився позитивним – 1,46 ‰ алкоголю. Також, під час перевірки документів встановлено, що у чоловіка взагалі відсутнє посвідчення водія.
За для того, щоб уникнути відповідальності водій запропонував поліцейським гроші у вигляді 200 євро. Надалі на місце пригоди прибули слідчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’яний молодик машиною врізався у балкон

Наступний зафіксований випадок трапився 15 серпня, патрульні поліцейські отримали орієнтування, за яким водій визначеної марки перебуває в стані алкогольного сп’яніння . Вказаний автомобіль було негайно знайдено патрульними. Під час спілкування з кермувальником, були явні ознаки вживання алкоголю. Після чого чоловік вперто почав пропонувати працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі 5200 гривень.

Результат освідування у медичному закладі склав – 1,35 ‰ алкоголю.
Надалі, по процедурі даний водій був переданий співробітникам слідчо-оперативної групи.

І четвертий факт пропонування неправомірної вигоди був зафіксований на ділянці автодороги міжнародного значення М01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

Співробітниками поліції був зупинений транспортний засіб за порушення правил дорожнього руху, а саме водій не подав відповідного сигналу світлового покажчика повороту. В ході перевірки документів у водія були виявлені явні ознаки алкогольного сп’яніння, під час роз’яснення водієві правил проходження на стан алкогольного сп’яніння, кермувальник запропонував неправомірну вигоду поліцейським в розмірі 100$ ,через що останньому повідомлено, що за його дані дії передбачена кримінальна відповідальність та чоловік не реагував на зауваження і все одно неодноразово пропонував неправомірну вигоду .
Результат освідування у медичному закладі склав – 1,3 ‰ алкоголю.

На місце було викликано слідчих Козелецького відділу поліції.

За кожним фактом патрульні поліцейські склали відповідні адміністративні матеріали згідно до чинного Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Патрульна поліція Чернігівської області нагадує, що пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк (ст. 369 Кримінального кодексу України).

Ще статті по темі

Один коментар

  1. ну еще бы по ориентировке хабари брали, эт уже сверх наглость.

Back to top button