Суспільство

Уже не депутати: що робитимуть ексобранці області, коли складуть повноваження

Після дострокових виборів до парламенту склад Верховної Ради помітно оновився, і на зміну вже відомим депутатам прийшли нові обличчя. Серед тих, хто тепер залишився «за бортом», і чимало ексобранців від Чернігівщини.

Тому ЧЕline вирішив поцікавитись, чим вони займатимуться після складення повноважень і чи залишаться в політиці.

Так, народний депутат Олександр Кодола розповів, що повноцінно продовжуватиме свою роботу в Раді до моменту, коли новообрані парламентарі складуть присягу. Він зазначив, що збирається завершити всі розпочаті проекти в окрузі, зокрема ті, що заплановані на серпень.

oleksandr-kodola_large«У місті Ніжині ми плануємо відкриття пішохідного світлодинамічного фонтана, це було велике прохання до мене маленьких ніжинців і їхніх батьків. І для цього я залучив майже три мільйони гривень державного бюджету з фонду соцекономрозвитку. Ми плануємо відкрити фонтан до Дня Незалежності, орієнтовно 23 серпня. І до 1 вересня збираємось відкрити друге футбольне мініполе в Ніжині для вихованців дитячо-юнацької спортивної школи. Це одні з найбільш знакових проектів, однак є й дуже багато різних менших проектів, які ми також плануємо завершити в серпні-вересні. А далі будемо працювати так само в окрузі.

З політики я йти не збираюся, оскільки мені не соромно за п’ять років роботи за те, що я вже зробив у Ніжинському, Носівському, Варвинському, Срібнянському, Ічнянському районах, тому, звісно, буду надалі працювати, оскільки маю дуже високий рівень підтримки. До того ж, на ці вибори йшов без будь-яких партійних прапорів. Поки що я тимчасово йду з парламенту, вважаю, що треба відпочити місяць, а потім будемо рухатися далі. Зараз є багато пропозицій», – розповів Олександр Кодола.

А от ще чинна нардеп Анна Романова збирається йти з політики. Найближчим часом хоче зайнятися особистим самовдосконаленням і планує ділитися вже набутим досвідом у розвитку туристичної галузі України з молодими депутатами.

d2199dcd-7a80-42f4-567e-5a25c5ef6245 Адже за своєї каденції очолювала підкомітет із питань розвитку туризму, курортів і рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

«Зараз зосередилась на докторській дисертації та трохи консультую нових політиків у питаннях розвитку туристичної індустрії. Наразі я себе в політиці не бачу. Хочеться більш ефективно витрачати час. Хоча, як кажуть, ніколи не кажи «ніколи»», – зазначила Анна Романова.

Максим Микитась, який поступився своїм місцем у 206-му окрузі молодому політику Антону Полякову, взагалі відмовився давати будь-які коментарі та зазначив, що не має про що розмовляти з журналістами.

Невдалими стали спроби зв’язатися з Олегом Дмитренком та Анатолієм Євлаховим. Обидва нардепи не відповіли на численні дзвінки редакції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button