Суспільство

Уже скоро чернігівці зможуть стати авторами міських інфраструктурних проектів

Три місяці оббивання порогів чиновницьких кабінетів: громадський активіст Чернігова Сергій Гривко витратив чимало сил і часу, аби презентувати депутатам міськради, членам виконкому і міському голові проект «Програми з підтримки громадських ініціатив «Місто майбутнього» в місті Чернігові».

Три місяці я роз’яснював нашій владі, навіщо місту така програма, – розповідає Сергій Гривко. – Я відвідував депутатські комісії, був на погоджувальній раді в міського голови й особисто з ним спілкувався, виступав на сесії, я зустрічався з депутатами і теж намагався донести свою думку. Шкода, що регламентом роботи міськради не дозволяється громадським активістам пропонувати ідеї та програми. Це право надається лише депутатам. І ось нарешті на цю програму звернули увагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський активіст запропонував меру платити чернігівцям за ініціативи

Сергій Гривко таки достукався до влади: на засіданні виконавчого комітету його члени розглянуть Проект «Програми з підтримки громадських ініціатив «Місто майбутнього» в місті Чернігові», автором якого є міська громадська організація «Добровольці». Якщо члени виконкому проголосують, проект буде винесений на наступну сесію міської ради.

Цією програмою ми хочемо розвивати Чернігів через мотиваційну підтримку громадських діячів. Програма націлена на мотиваційне заохочення подавати ідеї, концепції, зауваження, і це не такі вже й великі гроші, як для бюджету міста. Приміром, за подану концептуальну пропозицію в розрізі усього міста мотиваційне заохочення становитиме від двох мінімальних заробітних плат, якщо один автор, і до шести заробітних плат загалом – якщо троє і більше авторів, розповідає Сергій Гривко.

За словами громадського активіста, нині міська влада закрита і зовсім не хоче чути думку креативних чернігівців, які готові подарувати місту свої ідеї та проекти. Програма дасть змогу налагодити співпрацю між чиновниками та громадою, а також стимулюватиме авторів ідей вигадувати щось цікаве для нашого міста.

Ще статті по темі

Back to top button