Суспільство

В Чернігівській обласній прокуратурі відбулася презентація системи «Custody Records»

«Custody Records» – це автоматизована система обліку дій із затриманими особами, в якій міститься електронне досьє на кожного затриманого.

Чернігівська область обрана для реалізації проєкту з впровадження «Custody Records» однією з перших в Україні. Ця система впроваджується Нацполіцією за сприяння Офісу Генерального прокурора України та міжнародних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бобровицькій громаді запрацювали дві поліцейські станції

Сьогодні в Чернігівській обласній прокуратурі цей проєкт презентували начальник Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про катування та інші серйозні порушення прав громадян з боку правоохоронних органів Офісу Генерального прокурора України Юрій Бєлоусов та начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко.

Також в презентації  проєкту взяли участь перший заступник керівника та заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури Філіп Бєликов і Владислав Грюк, начальники структурних підрозділів, а також у режимі відеоконференції керівники окружних прокуратур області.

«Custody Records» є системою, в якій поєднано п’ять елементів: робота інспекторів з прав людини, електронна база, належні умови тримання, нормативно врегульовані процедури, ефективний зовнішній контроль. В цілому впровадження «Custody records» націлене як на мінімізацію можливих випадків незаконного поводження із затриманими, забезпечення контролю за дотриманням їхніх прав і свобод, так і на захист працівників поліції від неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими.

Під час обговорення презентації відбувся обмін думками щодо позитивних наслідків та можливих  проблем, які можуть виникнути під час впровадження «Custody Records»

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button