ІнфраструктураНовиниСуспільство

В Чернігові стихійним торгівцям пропонують легалізуватися

Стихійним торговцям пропонують нові умови роботи

Починаючи з 7-8 квітня на вулицях міста почне працювати спеціально створена комісія, яка планує провести роз’яснювальні роботи з представниками стихійних ринків.

Спочатку такі рейди матимуть суто роз’яснювальний характер: вуличним торговцям будуть пропонувати легальну альтернативу. У разі повторних порушень до торговців застосують штрафні санкції, а також вилучать товар.

На стихійних ринках  заробляють переважно пенсіонери, які торгують вирощеною власноруч городиною. Саме тому деякі директори ринків вже зголосилися надати їм суттєву знижку на оренду торгових площ.

-Я готовий надати бабусям торгові площі на ринку по 50 коп за м кв. Для цього їм потрібно лише перейти дорогу. Для тих, хто займається гуртовою торгівлею, будуть зовсім інші умови, але також прийнятні — сказав директор ринку «Привокзальний» Юрій Довгорук.

Комісія запланувала спочатку розібратися зі стихійною торгівлею по вул. Жабинського, але з часом обіцяють провести роз’яснювальні роботи й на інших ділянках. Такі заходи мають збільшити надходження до бюджету та покращити благоустрій міста.

Проте, існує й інша проблема – більшість вуличних наметів мають дозволи на торгівлю, але у подальшому вони видаватися вже не будуть.

Джерело: pro.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button