Суспільство

В Ічні у підвалі облаштували кінозал

Війна триває, але й життя на місці не стоїть. Хоч масові заходи і гуляння під забороною, людям хочеться якоїсь віддушини. У період карантину працівники культурної галузі вже навчилися виходити з такої ситуації – організовували онлайн-привітання, тобто знімали невеличкі відеоролики. Але нині вже хочеться чогось більшого.

Тож у Ічні облаштували кінозал у підвалі і пускають туди всіх охочих.

«Наш режисер сказав: «А давайте знімемо якийсь фільм і покажемо його у нас у підвалі. Наприклад, для дітей переселенців.

Тоді я запропонувала облаштувати підвал під кінотеатр і показати фільм, який знімемо, всім зацікавленим. Чому б і ні? Отак ми замахнулися хоч на короткометражний, але фільм», – у коментарі для ЧЕline зазначила Марина Вітик, начальник відділу культури і туризму Ічнянської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська журналістка пів року житиме та працюватиме в Косові

Так у імпровізованому кінозалі відбулася вагома для міста культурна подія – прем’єра фільму «Шанс», у якому головну роль зіграла місцева знаменитість – маленька дівчинка Кіра Левченко. Знімали та монтували фільм працівники місцевої галузі культури.

Паралельно з роботою над фільмом відбувалося облаштування підвалу-кінозалу.

«Збили такі собі дерев’яні диванчики, власноруч яскраві наволочки пошили, лампочками новорічними простір прикрасили. Що мали, все туди стягнули для облаштування інтер’єру, щоб гарно було», – розповіла Марина Вітик.

Цей підвал планують використовувати надалі. Імовірно, будуть вистави для дітей, можливо, ляльковий театр…

«І цей тепер уже кінотеатр – це бомбосховище наших працівників Центру культури і дозвілля, тому тепер там затишніше пересиджувати повітряні тривоги», – пояснила начальник відділу культури і туризму Ічнянської міської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button