Суспільство

В Ічні відкрито меморіальні дошки на честь двох українських героїв (Фото)

17 липня в Ічні з нагоди 31-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України урочисто відкрито меморіальні дошки на честь борця за незалежність України в 20-му столітті та захисника нашої незалежної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рок-гурт порадує шанувальників улюбленими старими та новими композиціями

Меморіальну дошку на честь полковника медичної служби Армії УНР, видатного борця за незалежність України, громадського діяча Юрія Добриловського (07.01.1891 — 11.07.1955) встановлено на фасаді будинку КНП «Ічнянський центр первинної медико-санітарної допомоги». На заході виступили заступник голови Ічнянської міської ради Ярослав Животяга, співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко, голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та керівник місцевого осередку організації, секретар Ічнянської міської ради Григорій Герасименко.

Того ж дня на фасаді будівлі гімназії імені Степана Васильченка встановлено меморіальну дошку на честь українського воїна ічнянця Сергія Петраускаса. Герой загинув під час ворожого обстрілу в районі Авдіївки, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Освячення пам’ятних знаків на честь українських героїв здійснив отець Дмитрій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сергій ГОРОБЕЦЬ,
співробітник Українського інституту національної пам’яті

Ще статті по темі

Back to top button