Суспільство

В Ічні зухвалі чиновники закривають школу

Замість того, щоб розвивати освіту, підтримувати молодь і дбати про майбутнє громади, місцева влада Ічні вирішила похоронити одну зі шкіл райцентру – загальноосвітню школу №1 І-ІІІ ступенів. Ситуація, що не піддається здоровому глузду, трапилася нещодавно в Ічні. На засіданні сесії міської ради за поданням відділу освіти розглянули питання пониження ступеня цього навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городня ініціатива: школа на Чернігівщині харчується з власних грядок

Аргументація абсурдна – мовляв, у школі небагато медалістів, тому треба її «опустити». Також серед причин лунали тези про економію. Саме так – економія на дітях. Звісно, з педагогічним колективом, громадськістю і батьками ніхто не радився. Міська влада поставила всіх перед фактом. Не треба бути експертом, щоб зрозуміти – цей крок у подальшій «перспективі» призведе до закриття школи.

Ситуація викликала неабияке обурення серед людей. Утім, це питання на сесії все ж проштовхнули з третьої спроби. Попри обурення громади і деяких депутатів. Варто зазначити, що більшість депутатів Ічнянської міської ради підконтрольні місцевому мільйонеру, депутату обласної ради Віктору Кияновському. Це ті люди, які потрапили до міської ради внаслідок катавасій (2017 рік) із приводу неправомірного поділу округів під час виборів до Ічнянської ОТГ. Тобто ці кишенькові депутати працюють не на благо людей, а відстоюють інтереси власного бізнесу та виконують вказівки свого покровителя.

Обурена громада буде через суд рятувати школу, добиватися справедливості і вимагати скасування ганебного рішення.

Ще статті по темі

Back to top button