Суспільство

В Ічнянській ОТГ на одну вакансію 13 безробітних

Кількість безробітних на одну вакансію в Ічнянській ОТГ (чисельність зареєстрованих безробітних, поділених на кількість вакантних місць) — 13 чол. На кінець 2017 року зареєстрованих безробітних було декілька сотень.

Отже, рівень зареєстрованого безробіття (у відсотках до економічно активного населення працездатного віку) -1,45%. Середня зарплата сумарно по всіх населених пунктах, що увійшли до складу ОТГ, станом на січень 2017 року становила 3787 грн.

Основні проблеми: невідповідність професійно-кваліфікаційного рівня осіб, що перебувають на обліку в службі зайнятості, до потреб ринку праці.

Особливо гостра криза стосується молодих фахівців — у зв’язку з вимогами керівників підприємств щодо наявності досвіду роботи; Є проблеми із працевлаштуванням сільського населення у зв’язку із реформуванням аграрного сектору економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівській ОТГ обдаровані діти отримуватимуть стипендії

Не заповнюються вакансії із мінімальною заробітною платою, особливо це стосується бюджетної сфери, працівників малого та середнього бізнесу.

В ОТГ зберігається тенденція щорічного зменшення чисельності населення в результаті стабільного перевищення рівня смертності над народжуваністю, загальним процесом старіння населення й негативним сальдо міграції.

Джерело: Громади Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button