Суспільство

В Іванівці відновлюють їдальню ліцею

Триває відбудова інфраструктури села Іванівка, що розташоване за 10 км від міста Чернігова.

Про це повідомляє керівник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Наєм.

Від початку повномасштабного вторгнення село майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій — тут йшли інтенсивні танкові та артилерійські бої, коли російські війська намагалися прорватись у місто. У будівлі їдальні місцевого ліцею ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені опорні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів із дітьми повернулася додому. У місцевому ліцеї навчаються діти і з Іванівки, і з навколишніх сіл. Зокерема, з сусіднього села Ягідне. Ягідне пережило окупацію. Там у шкільному підвалі ворог тримав у заручниках близько 370 людей. Навчання в школі вирішили не відновлювати, мешканці Ягідного хочуть перетворити приміщення на музей-меморіал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літо на порозі: перспективи пляжного сезону в Чернігові

Наразі триває відновлення їдальні ліцею в Іванівні, щоб діти могли і навчатися, і харчуватися. Вже зведено стіни нової будівлі, перекрито дах, утеплено фасад, встановлено вікна, забетоновано підлогу. На черзі — зведення внутрішніх стін.

Після відбудови площа приміщення буде втричі більшою, ніж була до цього.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Відновлять системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. У процесі відбудови будуть враховані потреби маломобільних груп населення, облаштовано пандус.

Завершити роботи планують до кінця 2024 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button