Суспільство

В одному з мікрорайонів Чернігова майже на три місяці перекриють рух на ділянці дороги

Внаслідок активних бойових дій на території Чернігова прямими влучаннями снарядів було пошкоджено ділянку водопровідної мережі довжиною 546 м., яка пролягає по вулиці Тероборони (Гагаріна) від вулиці Леоніда Пашина до вулиці Кутузова. Пошкодження водопроводу призвели до порушення його цілісності та герметичності, що унеможливило його подальшу надійну експлуатацію.

Зазначений трубопровід збудовано у 1960 році і по ньому забезпечувалось питне водопостачання для значної кількості мешканців м. Чернігова, а саме: приватна та багатоповерхова забудова мікрорайону Стара Подусівка, вул. Дніпровська, орієнтовною кількістю 2026 домогосподарств, серед яких майже 20 багатоповерхових будинків. В зоні впливу цієї водопровідної мережі знаходяться 3 заклади середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти та школа-інтернат, а також 1 заклад надання медичної допомоги. Додатково забезпечується кільцювання промислової зони по вул. Попова.

Враховуючи пошкодження цілісності трубопроводу, його значимість для надання послуги з водопостачання мешканцям міста, а також те, що трубопровід майже вичерпав терміни надійної експлуатації, є необхідність його першочергового відновлення. Для цього КП «Чернігівводоканал» замовило проєктну документацію, яка передбачає реконструкцію водопроводу із заміною трубопроводу.

Проведення робіт на водопроводі комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради потребує цілодобового перекриття руху автотранспорту на перехрестях вулиць: Верені, Глінки, Радіо, Мечникова, Саксаганського, Сєрікова, Цимбаліста, Транспортної, Керченської та провулку Сєрікова з вулицею Тероборонив м. Чернігові з 08:00 год. 07 липня 2023 року по 17:00 год. 26 вересня 2023 року.

Це питання розглянуть на черговому засіданні виконкому Чернігівської міськради.

Ремонтні роботи будуть проведені працівниками КП «Чернігівводоканал» без залучення сторонніх підрядних організацій.

Схема організації дорожнього руху на час виконання робіт буде погоджена з управлінням патрульної поліції в Чернігівській області.

Перекриття руху автотранспорту на вказаній вище ділянці в м. Чернігів відповідно до Схеми є необхідною умовою запобігання виникненню аварійних ситуацій та якісного виконання робіт.

Ще статті по темі

Back to top button