Суспільство

Самотній Козел шукає родину

Чернігівські зоозахисники опікуються козлом. Його та немолоду козу залишили попередні господарі ще взимку.

Кілька днів вони були зачинені в сараї, а тому кізка не витримала й загинула голодною смертю: «Ці тварини раніше належали одній чернігівській пенсіонерці, – розповідає зооволонтер Марина Постол. – У районі вулиці Козацької. Старенька частенько вигулювала своїх тварин на узбіччях дороги, хоч сама жила в багатоповерховому будинку. Та цієї зими занедужала. Як нам вдалося з’ясувати, пенсіонерку забрали діти. Разом із нею забрали й одну вагітну козу. Парочку залишили в хліву. Можливо, їх підгодовували діти старенької».

Марина Постол розповідає, що гучне мекання сусіди почули вже на третю добу самотності тварин. Повідомили волонтерам. Тепер більше ніж півроку волонтери організації «Зоошанс» годують козлика.

Нині своїх нових тимчасових господарів він впізнає і радіє новій порції капусти та яблук. Однак таке господарство волонтерам не під силу. А тому вони хочуть прилаштувати його до якогось господарства. Знайшли охочих в одному з реабілітаційних центрів для наркозалежних.

Однак відвезти туди тварину не можуть. Не мають спеціального транспорту. Тварина масивна і в легковик не поміститься: «Мій причіп розламався, і в свої «Жигулі» я його ніяк не посаджу, – бідкається Марина Постол. – У хліву тварина нудиться, та й наше харчування, яке ми можемо йому надати, не дуже підходить. А тому шукаємо благодійників, які допомогли б перевезти або забрали б тварину».

Марина Постол розповідає, що таких великих тварин їй ще не доводилося доглядати. Зазвичай до зооволонтерів приносять птахів, черепах, собачок і котиків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button