Суспільство

В оскарносному фільму Вуді Алена герої йшли дивитися кіно режисера з Чернігівщини

Що спільного між фільмами Олександра Довженка «Земля» та Вуді Аллена «Манхеттен».

Можливо, при перегляді оскароносного фільму Вуді Аллена «Манхеттен» далеко не всі звернули увагу на те, що  герої йдуть у кіно, щоб подивитися одну з найкращих кінострічок світу — «Земля», автором якої є наш видатний земляк.

Ще постер із зображенням афіші цього ж фільму можна побачити у драмі Анджея Жулавського «Головне кохати». І це навряд чи збіг. Фільм Довженка «Земля» був заборонений у радянському союзі на 9-й день після виходу на екрани. За життя Довженка ця заборона так і не була знята. Зате кінострічка була успішно прийнята світовою кіноспільнотою та глядачами.

Сьогодні фільм входить до дванадцятки найкращих фільмів усіх часів і народів та  знаходиться на 2-му місці у  сотні найкращих українських фільмів. у 2015-му ЮНЕСКО внесла цю стрічку до  п’ятірки головних фільмів, знятих людством.

Про ці та інші цікавинки із життя нашого видатного земля можна почути, завітавши до Сосницького літературно – меморіального музею ім. О. Довженка. Принагідно нагадуємо: всі музейні установи працюють у режимі воєнного стану, тому про відвідини закладу краще домовитися завчасно. Довідки за тел. (046) 552-15-90.

Джерело: Чернігівщина туристична запрошує

Ще статті по темі

Back to top button