Суспільство

У Чернігові майже три місяці перебуватимуть волонтери Корпусу Миру США (Фото)

Із 15 березня по 30 травня в Чернігові перебуватимуть добровольці з Корпусу Миру США. Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Волонтери Корпусу Миру, які є громадянами США, працюватимуть в Україні за проектами «Молодіжного розвитку» та «Розвитку громад» на запрошення Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Програма «Розвиток громад» діє в Україні вже понад 20 років, цьогоріч її представлятимуть 43 американці з різних штатів.

Представників Корпусу Миру США у Чернігівській міській раді сьогодні зустрічала заступник міського голови Ольга Хоніч.  Вона коротко ознайомила гостей з основними напрямками розвитку Чернігова та висловила сподівання на продовження співробітництва.

Американці  близько 3-х місяців проходитимуть практику в різних організаціях та установах обласного центру, серед яких: управління економічного розвитку міста, управління культури і туризму міської ради, обласна бібліотека ім. Короленка, громадські організації, а також навчатимуть англійської учнів і студентів загальноосвітніх та вищих навчальних закладів міста. Упродовж цього часу волонтери проживатимуть в українських родинах, аби вдосконалити знання української мови й ознайомитися з місцевими традиціями та побутом.

У Чернігові та інших містах області американці проходять підготовчу програму свого подальшого перебування в Україні. Після проходження підготовчого етапу американські волонтери працюватимуть два роки в інших регіонах України в державних і недержавних установах, школах, громадських організаціях і соціальних службах.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button