Суспільство

В Остері протендерили заміну вікон школи з 11 учасниками і подвійною економією

Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Остерської міської ради Чернігівської області 7 листопада за результатами тендеру замовив ПП «Фірма «Номінал» заміну вікон та дверей школи вартістю 10,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2024 року повинні виконати капітальний ремонт по заміні вікон та дверей на енергозберігаючі в опорному закладі Остерська гімназія за адресою вулиця Зайцева, 94.

У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума в 3,31 млн грн іде на енергозберігаючі металопластикові двокамерні віконні блоки по 3 186 грн/кв. м (тут і далі ціни та суми вказано з ПДВ). Це доволі дешево, адже, як показав аналіз «Наших грошей», у жовтні середня тендерна ціна на металопластикові вікна по Україні становила 4 384 грн/кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищив автівку односельця заради помсти: на Чернігівщині затримали палія

Очікувана вартість закупівлі становила 22,96 млн грн. Замовник оприлюднив у складі тендерної документації технічне завдання з локальним кошторисом, креслення і розміри вікон. Крім того, він встановив кваліфікаційні критерії без особливих обмежень. А саме вимагав підтвердити наявність матеріально-технічної бази і працівників, а також надати повністю виконаний аналогічний договір про будівництво, капремонт або реконструкцію будівель, споруд або приміщень, у складі якого є роботи з встановлення вікон чи віконних конструкцій. В результаті на тендер подало заявки 11 учасників, більшість із яких потім активно брала участь в аукціоні. За підсумками аукціону фірми запропонували такі ціни:

  • ПП «Фірма «Номінал» – 10,20 млн грн
  • ТОВ «Стройбуд Консалт Інвест» – 12,91 млн грн
  • ТОВ «Тінторетто» – 12,91 млн грн
  • ПП «ЮА-Білд Груп» – 12,91 млн грн
  • ТОВ «Центра-Буд» – 13,00 млн грн
  • ПП «Ентер Буд» – 13,50 млн грн
  • ТОВ «ФДС Буд» – 14,50 млн грн
  • ТОВ «Жил Сіті Буд» – 16,07 млн грн
  • ТОВ «Будівельна група «Монтаж-Конструкція» – 20,59 млн грн
  • ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Буд-Партнер» – 20,99 млн грн
  • ПП «Семидар» – 22,56 млн грн.

Система визначила найнижчу пропозицію у 10,20 млн грн як аномально низьку. Але «Фірма «Номінал» пояснила, що є офіційним дилером віконного заводу «Osnova» (ПП «Основа-Р», Біла Церква). Той гарантував поставку вікон WDS 6S із 6-камерним профілем, 2-камерним склопакетом 4Бр-10-4-10Ar-4i, ручками, зачепами та підвіконним профілем по ціні 3 186 грн/кв. м. У комерційній пропозиції виробника йшлося про знижку 36%. Також учасник на вимогу замовника усунув різні невідповідності, після чого його визначили переможцем.

Директором чернігівського ПП «Фірма «Номінал» є Володимир Шаговка, а засновником – Петро Шаговка. Від створення «Прозорро» в 2016 році фірма натендерила 68,07 млн грн.

Остерську міськраду очолює Леонід Мисливець. Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Остерської міської ради очолює Лідія Тищенко-Іценко. Відповідальною за тендерну процедуру була Юлія Потебня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Анна Сорока, «Наші гроші»

Ще статті по темі

Back to top button