Суспільство

В Остерській громаді запрацювала поліцейська станція (Фото)

23 квітня в Остерській громаді запрацювала поліцейська станція. Раніше жителі громади повинні були чекати слідчо-оперативну групу з інших міст. Тепер же мають власного офіцера поліції. Ним став Олександр Приходько.

Ідея створення поліцейської станції виникла ще в 2021 році, зазначає остерський міський голова Леонід Мисливець. Проте тоді постала проблема з кадровим питанням, а в 2022 році – війна.

«Минулого року ми визначились із приміщенням. Це приміщення знаходиться в державній власності – балансоутримувачем є ГУНП у Чернігівській області. Ми звернулися туди з відповідним листом-зверненням, пройшли погодження, але на сьогодні це приміщення ще наразі не передане нам у комунальну власність. З огляду на ту складну ситуацію з передачею, ми визначились із об’єктами комунальної власності. І тому вже цього місяця в приміщенні місцевої амбулаторії відкрили поліцейську станцію. Так є окремий вхід до неї. Наш офіцер Олександр Приходько пройшов навчання», – розповів у коментарі ЧЕЛАЙН Леонід Мисливець.

Приміщення поліцейської станції ремонтували за рахунок міського бюджету, проте допомагали й благодійники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 68 золотих, 38 срібних і 42 бронзові медалі: чернігівські кікбоксери вдало виступили на Чемпіонаті України (Фото)

«Закуплено було два транспортні засоби Renault Duster. Один ми віддали в користування в наше відділення №1, а другий – у користуванні нашого офіцера. Ми закупили 12 камер, 2 мобільні телефони. Також по допомогу ми звернулися до народного депутата Бориса Приходька, аби зекономити бюджетні кошти. Він минулого тижня нам привіз і подарував ноутбук», – зазначає Леонід Мисливець.

Найбільшою проблемою в громаді, за словами міського голови, є сміття, яке люди викидають у непризначених до цього місцях. Тому перше завдання для офіцера поліції – це відстежити за допомогою камер цих порушників і скласти на них адміністративні протоколи. Проте, окрім цього, офіцер остерської поліції матиме й інші завдання.

«Він має своєчасно реагувати на звернення громади, дивитися за правопорядком, підтримувати контакт із мешканцями, запобігати вчинення правопорушення та розслідувати дрібні злочини, які не потребують залучення слідчо-оперативної групи. В нас у громаді 10 тисяч населення, тому за нормами має бути два офіцери, але наразі один. Підбираємо кандидатуру», – розповідаєЛеонідМисливець.

Офіцер поліції Олександр Приходько сам із Ніжина, тому Леонід Мисливець зазначає, що невдовзі йому планують виділити житло в Острі.

«Ми вже знайшли для нього житло в Острі. Воно перебуває на балансі міської ради. Скоро пройде сесія, виділимо кошти на ремонт, і я вважаю, що вже місяців через два він зможе переїхати», – розповіву коментарі ЧЕЛАЙН Леонід Мисливець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button