ВійнаСуспільство

В сусідній із Чернігівською Гомельській області білоруси створюють систему оповіщення

У кожному регіоні Гомельської області з’явиться пристрій оповіщення, на який можна буде подавати сигнал безпосередньо з Мінська. На нову систему збираються витратити до 1,7 млн доларів.

Про це повідомляє опозиційне білоруське видання «Флагшток».

ТОВ «Новатор Проект» на замовлення МНС проводить вибір проектної організації за об’єктом: «Модернізація автоматизованої системи централізованого оповіщення населення місцевих рівнів Гомельської області».

Проєкт передбачає створення централізованої системи за прямим каналом зв’язку між управлінням МНС і пристроями оповіщення в регіонах. Система включатиме 207 пристроїв оповіщення по всій області (53 пристрої мовленнєвого оповіщення та 154 сирени). Регіональна система оповіщення буде частиною загальнореспубліканської і матиме можливість запуску в автоматизованому режимі з усіх вищих рівнів. За допомогою системи можна буде оповіщати населення про аварію, стихійне лихо, загрозу хімічного або радіоактивного зараження, а також про повітряну тривогу.

Як повідомляють білоруські державні ЗМІ, з 1 по 3 листопада МНС на Гомельщині проведе перевірку електросирен.

У Гомелі буде встановлено 6 пристроїв гучномовного мовного оповіщення. Два оповіщувачі з’являться на наявних опорах на площі Леніна, ще чотири – на вулиці Радянській.

Загальна вартість будівництва становить 4,2 млн рублів (1,7 млн доларів за поточним курсом Нацбанку). Джерелом фінансування є обласний бюджет Гомельської області.

Ще статті по темі

Back to top button