Суспільство

В Україні ліквідують управління Пенсійного фонду

В Україні ліквідують територіальні управління Пенсійного фонду, а замінять їх «агентськими пунктами» з обслуговування громадян.

Але водночас таких пунктів буде кілька замість одного теруправління. Зайнятися оформленням або ж переоформленням пенсії українці зможуть у будь-якому з них. Як відомо, агентські пункти розташовуватимуться в банках, відділеннях пошти і на територіях інших організацій. Окремих закладів і офісів під них не передбачено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів на порозі соціального бунту: обіцяють вигнати «упирів» із влади

Модернізувати управління Пенсійного фонду вже почали у Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Херсонській, а також Черкаській областях. У 2018 році планується відкриття 500 пунктів.

Після їхньої появи в ПФУ обіцяють, що кане в Лету обслуговування громадян тільки «за місцем реєстрації». Інспектор будь-якого агентського пункту завжди зможе отримати доступ до «електронної пенсійної справи» свого відвідувача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вертіївській ОТГ назріває банківський бунт

Реструктуризація повинна не тільки забезпечити зручність для громадян, а й значно заощадити адміністративні витрати. Так, буде скорочена кількість керівників, начальників відділів, бухгалтерів і технічних працівників.

Джерело: Обозреватель

Ще статті по темі

Back to top button