Суспільство (відео)

Чернігів на порозі соціального бунту: обіцяють вигнати «упирів» із влади (Відео)

У Чернігові назріває тарифний майдан. Суми в платіжках та несправедливість в розрахунках вивели в сквер перед міською радою більше двох сотень людей. Організатори заявляють, що народ і є влада.

«Народ — основне джерело влади. І жінка, яка була на сесії міськ ради, коли їй почали закривати рота. – Ви для мене слуги, а не ви будете мені розповідати говорити мені чи не говорити»,Віталій Яхно, співорганізатор заходу.

Людей вивели на вулицю реальні проблеми. Кожен називав свої приклади несправедливості та незгоди з існуючою тарифною політикою.

-У мене опалення квартири до 1000 гривень, а за під’їзд приходить в два рази більше.

— Люди не знають, за що вони платять.

— На газ підняли, на все підняли і я не задоволений.

-У наступну суботу будуть ще збори і я проінформую всіх своїх жителів. І я думаю, що це актуально, тому що це хвилює всіх.

-Я отримала 400 гривень субсидії, а мені прислали 1500 за одне тепло.

-Не зможуть всіх змусити через суд платити, якщо це буде весь народ.

-Пенсія мала, а платити не в змозі за все.

Офіційно захід називали «Збори людей». І після виступу організаторів була можливість так званого «вільного» мікрофону, коли кожен із бажаючих доносив свою точку зору. У тарифній політиці звинувачують не тільки центральну владу, а й місцеву, яка на їх думку не може ефективно управляти комунальним майном і захищати своїх мешканців.

«Якщо ми вирішимо піти і вигнати із міста «упирів», які насилують народ, відбирають останнє, значить і ми підемо разом і виженемо їх з міста”,Віталій Яхно, співорганізатор заходу.

Цей захід називають тільки першим. І вже в наступну суботу, у той же час, і в тому ж місці планують організувати чергові, але не останні збори людей.

«І це лише маленька частка людей, яка прийшла. Коли люди побачать, що питання вирішується, їх буде набагато більше”, — Сергій Ткаченко, співорганізатор заходу.

«Щоб у наступну суботу ми змогли зібрати тут цілу площу», — Віталій Яхно, співорганізатор заходу.

Обурення людей великими сумами в платіжках — тема для чернігівців справді актуальна. І якщо влада не включиться до діалогу з громадою, такі збори можуть перерости в більш масові сплески соціального обурення.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. АТРОН ЗАЖРАЛСЯ, ВОДА ХОЛОДНАЯ И ГОРЯЧАЯ, ТЕПЛО, ЖЕК, БЕДНЫЙ ЧТО ЛИ, КОГДА ГОЛОСОВАЛИ ЗА ТЕБЯ ГРУЗИЛ ЧТО ТЕЦ ЗАРАБАТЫВАЕТ 5 МЛН,ДОЛЛАРОВ В ГОД, НА СЕБЯ ОДЕЯЛО ПЕРЕТЯНУЛ, ПРИПУХ.

  2. очередной показушный и пустой митинг

Back to top button