Суспільство

В Україні ліквідують заочну форму навчання: Федоров розповів про кардинальну реформу освіти

В Україні серйозно змінять процес здобуття вищої освіти. За словами глави Мінцифри Михайла Федорова, тепер у студентів буде більше свободи дій. Вони будуть вибирати, скільки вчитися, які предмети цікаві і навіть зможуть змінювати спеціальність після 1-2 років навчання.

Ключові тези реформи він описав у своєму Telegram.

Студенти за контрактом можуть регулювати терміни навчання. Наприклад, прискорити навчання і завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Або навпаки — отримати ступінь за 6 років. Це допоможе формувати зручний графік, якщо студенти працюють або хочуть приділити більше уваги певним предметам.

«Вибір спеціальності після першого або другого курсу. У 17 років суперскладно вибрати професію на все життя. Тому даємо студентам більше часу і можливостей визначитися. Вступаєте на певну галузь, 1-2 роки вивчаєте загальні предмети, далі вибираєте конкретну спеціальність, яка до душі», — сказано в повідомленні.

Дистанційне навчання буде введено замість заочного або вечірнього.

«Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе більш ефективно, ніж покупка дипломів і освіта «для галочки», — додав Федоров.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button