Суспільство

Заклади профтехосвіти планують передати громадам Чернігівщини

На найближчій сесії Чернігівської обласної ради планують ухвалити одне з рішень, пов’язане з передачею з державної власності цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Ідеться про Дігтярівський професійний аграрний ліцей, Ічнянський професійний аграрний ліцей», Сновське вище професійне училище лісового господарства, Сосницький професійний аграрний ліцей, Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту, Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновській громаді школярі розроблятимуть проєкти для «Шкільного бюджету»

«Це управління освіти ОДА ініціює передачу цих комплексів. Якщо їх передадуть, то їх треба утримувати. Наскільки мені відомо, в Бюджетному кодексі не передбачена можливість утримання закладів професійно-технічної освіти за кошти обласного бюджету. Тобто далі ці заклади треба передавати на місця, тобто у громади – в Чернігів, Ічню тощо. Щоб громади їх утримували, як і має бути відповідно до закону», у коментарі для ЧЕline зазначив Сергій Свиридов, заступник начальника управління комунального майна Чернігівської обласної ради.

Чи мають можливість громади утримувати заклади профтехосвіти, пан Свиридов не знає. Відповів, що не вивчав бюджетів громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button