Суспільство

В Україні планують перевірити законність усіх фактів надання інвалідностей

У середу, 19 грудня, комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції ухвалив рішення, яким зобов’язує Міністерство охорони здоров’я перевірити законність надання усіх статусів інвалідності.

Про це повідомляє кореспондентка АСПІ.

Так, члени комісії одноголосно ухвалили рішення, яке зобов’язує Міністерство охорони здоров’я разом із правоохоронними органами створити комісію в кожному регіоні з перевірки всіх статусів надання інвалідності. Тих, хто не з’явиться на повторну перевірку протягом трьох місяців планується позбавляти групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд удосконалив порядок надання одноразової натуральної допомоги „Пакунок малюка”

Це рішення було ухвалене у зв’язку з відкритими кримінальними справами проти лікаря-експерта Центральної військово-лікарської комісії та працівника Медико-соціальної експертної комісії, які вимагали хабар у ветерана війни на Донбасі за надання йому третьої групи інвалідності у розмірі півтори тисячі доларів.

Проти них була відкрита кримінальна справа, один із них зараз перебуває у СІЗО, інший — вийшов під заставу. Обидва подали позови до апеляційного суду.

Варто зазначити, що потерпілому призначили інвалідність лише на два роки, при тому, що внаслідок вибуху протипіхотної міни йому вирвало п’яту на правій нозі.

Тож народна депутатка Оксана Корчинська подала до комітету проект рішення з вимогою переобрати усю Центральну військово-лікарську комісію. Нардеп Олег Барна вніс доповнення щодо перевірки законності надання статусів інвалідності в Україні. Рішення було підтримано одноголосно.

Ще статті по темі

Back to top button