Суспільство

В Україні планують створити інтерактивну мапу небезпечних об’єктів у прибережно-захисних смугах

Про майбутній запуск інтерактивної мапи йшлося на засіданні підкомітету з питань раціонального використання водних ресурсів та моніторингу навколишнього природного середовища Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Електронний сервіс відображатиме локації об’єктів підвищеної небезпеки — сміттєзвалищ, полів фільтрації, складів відходів виробництва тощо Мета проєкту – пильний контроль громадськості за усуненням небезпечних об’єктів органами місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювала інтерактивна мапа ремонтів у Чернігівській області

Як повідомили в Державній екологічній інспекції України, для створення інформаційної системі планується проведення інвентаризації ділянок водних об’єктів та їх заплав, аби виявити влаштовані на їх територіях об’єкти підвищеної небезпеки та нанести дані на інтерактивну мапу.

Контроль за такими об’єктами та їх своєчасна ліквідація є вкрай важливим питанням, оскільки вони несуть серйозну загрозу довкіллю і здоров’ю людей. Під час злив і паводків сміття та токсичні речовини з небезпечних об’єктів можуть потрапляти у ґрунти та водойми, в тому числі в річки, які є джерелом питної води.

 

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button