Суспільство

В Україні ввели в обіг нову пам’ятну монету номіналом 5 грн.

Національний банк ввів в обіг нову пам’ятну монету «Батьківське щастя», присвячену радості батьківства. Її номінал – 5 грн, проте купити монету можна значно дорожче, за 207 грн.

Про це повідомили в самому НБУ.

Монета виготовлена з нейзильберу (сплаву міді, нікелю та цинку). У квітні 2024 року буде введено в обіг срібну версію монети.

«Радість батьківства – особлива та ні з чим незрівнянна. Зараз для багатьох українців вона затьмарена війною та, попри все, вони обирають стати батьками. Адже діти – це щастя, наше продовження і майбутнє нашої України. Національний банк вводить в обіг нову пам’ятну монету «Батьківське щастя», – розповіли про закладений у нову монету сенс в регуляторі.

Як виглядає нова монета

На аверсі монети (лицьовій стороні) розміщені батьківські руки, що тримають ноги немовляти – «як символ довіри, захисту та кохання, що з’єднує сім’ю».

На реверсі (зворотній стороні) зображено сплячу на хмарах серед іграшок дитину. Над нею – брязкальце, що сяє на тлі нічного неба «і дарує спокійні сни, почуття спокою і затишку».

Тираж монети – 100 тисяч штук. Купити її в сувенірному пакованні можна в інтернет-магазині НБУ, а також банках-дистриб’юторах.

Ще статті по темі

Back to top button