Суспільство

В умовах економічної кризи необхідно збільшити фінансування субсидій, – депутатка Чернігівської міськради

*Актуально

На сьогодні в багатьох містах, попри заяви влади, що всі, хто потребує, будуть забезпечені субсидіями, спостерігається різке скорочення кількості субсидіантів.

Як зазначила депутатка Чернігівської міської ради від партії «НАШ КРАЙ» Марія Родикова, критерії, за якими можна отримати державну допомогу, стають чимраз жорсткішими. А тому є випадки, коли навіть люди, які не мають чим платити за комунальні послуги, втрачають субсидію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «НАШ КРАЙ»: не дозволимо підвищувати тарифи!

«Водночас урядовці дозволяють собі коментарі про те, що субсидії принижують гідність українців, оскільки вони почуваються бідними. Але насправді людей пригнічують не субсидії, а надвисокі тарифи. Дивлячись на них, вони справді почуваються пригніченими», – зазначила Марія Родикова.

Вона уточнила, що, попри зростання тарифів на тепло, газ та електроенергію, збільшення кількості безробітних, загальне падіння економіки через пандемію коронавірусу, у бюджеті 2021 закладено менше грошей на субсидії, ніж у 2020 році. Всі ці перелічені чинники вже призвели до кризи неплатежів за комунальні послуги. Борги людей лише зростають. На тлі цього представники партії влади намагаються проштовхувати законопроєкти, які посилюють відповідальність за несплату комунальних послуг – від збільшення пені аж до конфіскації житла.

«НАШ КРАЙ» вимагає перегляду бюджету на 2021 рік і збільшення фінансування субсидій. Партія також виступає категорично проти ініціатив, що можуть призвести до втрати українцями майна через борги з комуналки. Крім цього, «НАШ КРАЙ» наразі активно проводить кампанію щодо недопущення зростання комунальних тарифів.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button