Політика

«НАШ КРАЙ»: не дозволимо підвищувати тарифи!

*Актуально

На Чернігівщині «НАШ КРАЙ» організував активну кампанію щодо недопущення підвищення тарифів. Як повідомив керівник Чернігівської облорганізації партії «НАШ КРАЙ» Сергій Баришовець, депутати від партії в радах різних рівнів вимагають перегляду урядових рішень про підвищення тарифів. За їхньою ініціативою проводяться позачергові сесії місцевих рад.

«Мета сесій – затвердження звернень до центральних органів влади щодо недопущення підвищення тарифів. Ми як депутати, як представники громад маємо відстояти добробут жителів наших сіл, селищ, міст», – наголосив Сергій Баришовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» продовжує кампанію за зниження тарифів

За його словами, депутати «НАШОГО КРАЮ» понад 40 громад на Чернігівщині подали звернення до рад різних рівнів, зокрема до Чернігівської, Корюківської, Новгород-Сіверської, Ніжинської та Прилуцької районних рад. Окремі з них уже ухвалили звернення до президента, керівників уряду та парламенту.

«Ми виступаємо категорично проти підвищення тарифів на газ, електроенергію і тепло. «НАШ КРАЙ» розпочав роботу з протидії високим тарифам ще наприкінці минулого року й активно продовжує її зараз. Адже зростання тарифів ще більше поглиблює економічну кризу в Україні та призводить до подальшого зубожіння наших громадян. У період пандемії держава має підтримувати громадян, а не забирати в них останні гроші за комунальні послуги», – наголосив Сергій Баришовець.

Також керівник обласної партійної організації наголосив, що одностайність рад і солідарність різних політичних партій у цьому питанні допоможе захистити інтереси громадян від некомпетентних рішень влади.

Наприкінці 2020-го – на початку 2021 року ухвалено низку ганебних владних рішень, що передбачають зростання вартості електроенергії, газу і тепла для населення.

Зокрема, уряд скасував пільговий тариф на перші 100 кВт/год електроенергії, відтепер її вартість становить 1,68 грн за кВт/год, хоча раніше ми сплачували 0,90 грн. На 14% «Нафтогаз» підвищив ціну газу для побутових клієнтів у січні 2021 року (з 6,33 до 7,22 грн/куб.). Крім цього, не виключено зростання вартості теплопостачання майже наполовину.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button