Суспільство

В управлінні освіти розповіли, коли святкуватимуть День знань у Чернігові

Уже зовсім скоро закінчиться літо і в українських школах, і розпочнеться новий навчальний рік. Проте, цьогоірч перше вересня припадає на неділю, тобто вихідний. Тож журналісти ЧЕline вирішили з’ясувати, у який же день чернігівські навчальні заклади відкриють двері для своїх учнів.

За інформацією Міністерства освіти, тепер школи мають право самостійно обирати, коли і як відзначати свято першого дзвінка. Тож, як це відбудеться в Чернігові?

Прояснити ситуацію попросили Василя Білогуру, начальника управління освіти Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання чи викачування грошей: скільки коштує зібратись до школи

Він підтвердив, що у кожному навчальному закладі свято першого дзвінка проводитимуть по-своєму. Як саме, треба запитувати у директорів шкіл.

«Третя школа відзначатиме початок нового навчального року – День знань у неділю, 1-го числа, в формі квесту. В інших школах навчальний рік стартуватиме 2-го числа. Проте, кожен заклад святкуватиме по-своєму і в той час, коли зручно. Можливо, в деяких школах це відбуватиметься на своєму подвір’ї. Наприклад, перша школа відзначатиме свято у літньому театрі», – пояснив Василь Білогура.

Між тим, чимало чернігівських вчителів і батьків переконані, що шкільні лінійки – це пережиток минулого. І свято у перший день навчання потрібно влаштовувати хіба що для першокласників. Натомість для учнів інших класів новий навчальний рік має розпочинатися з патріотичного уроку.

Ще статті по темі

Back to top button