Суспільство

В’ячеслав Кауфман: Пріоритети розвитку Новгород-Сіверської громади – нові виробництва та підтримка родин із новонародженими

*Актуально

Депутат Новгород-Сіверської міської ради від партії «Наш край» В’ячеслав Кауфман, який балотується на посаду міського голови, вважає, що основними пріоритетами громади мають бути розвиток економіки та підтримка місцевих жителів, насамперед родин із дітьми.

«На сьогодні в нас найбільші труднощі – це відсутність робочих місць і невисокі заробітні плати. А тому головне – щоб запрацювали інвестиційні програми, відродилися старі та з’явилися нові виробництва в місті і селах, розширювалася сфера послуг», – переконаний кандидат від «Нашого краю». В’ячеслав Кауфман зазначив, що вже зроблено перші кроки в цьому напрямі – невдовзі в місті запрацює пекарня, є плани налагодити виробництво хлібобулочних виробів, аби задовольнити потреби не тільки мешканців громади, а й сусідніх. Також на базі колишнього хлібозаводу збудують ще один елеватор. «І це лише початок на шляху в подоланні фінансової нестабільності в нашому місті та громаді», – запевняє він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’ячеслав Кауфман: «Хочу відродити колишню славу Новгорода-Сіверського»

Також кандидат на міського голову розуміє важливість відновлення місцевої інфраструктури. Першочергово це ремонти доріг у населених пунктах територіальної громади. І робити їх тільки з урахуванням пропозицій мешканців громад – Буда-Вороб’ївська – Полюшкине, Пушкарі – Будище, Новгород-Сіверський – Семенівка, на вулицях Новгорода-Сіверського, під’їзних доріг до сіл Смяч і Грем’яч. Варто організувати і налагодити роботу підрозділів комунальних підприємств, що забезпечуватимуть водопостачання, водовідведення, надання транспортних послуг, послуг з обробітку землі, благоустрою та освітлення в старостинських округах. «Обов’язковим є проведення аудиту ефективного використання вже виділених земельних ресурсів у населених пунктах Новгород-Сіверської громади, встановлення прозорої черги на отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, забудови та бізнесу», – вказує В’ячеслав Кауфман.

Серед його планів – втілення низки соціальних програм. Одна з них – програма підтримки родин із новонародженими.

«Ця програма реальна, вона працювала в районі. На кожну новонароджену дитину ми виплачували певні кошти. Вважаю, що такі програми мають діяти обов’язково, адже вони спрямовані не лише на підтримку родин із новонародженими, а й покращення демографічної ситуації в громаді», – переконаний кандидат від «Нашого краю», оскільки успішні громади мають орієнтуватися на підтримку молоді і дітей.

Місто Новгород-Сіверський – історичне місто, перлина північного Полісся, тому В’ячеслав Кауфман планує розвивати і туризм.

«Нам є що показати і є на що подивитися. Ми в змозі зробити так, щоб туризм став однією з дохідних частин міського бюджету», – наголошує він.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button