Суспільство

Вакцинація від грипу: ціни – кусаються, зацікавлені – не квапляться

Чернігівські аптеки та аптечні пункти, зокрема, комунального підприємства «Ліки України», забезпечені вакциною від грипу. На цьому наголосив генеральний директор КП «Ліки України» Ігор Назаренко. За його словами, в міських аптеках придбати вакцину можна в будь-яку мить. Що стосується районних – імунопрепарати доставляють під замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація дорослих: проти яких захворювань необхідно робити щеплення за Календарем профілактичних щеплень

— Чому так, бо термін придатності вакцини невеликий – до травня місяця, а тому з районними аптеками ми працюємо за замовленням. Якщо пацієнт схоче провести вакцинацію, він може прийти і замовити препарат зі складу,– розповідає Ігор Назаренко.

В аптеках продається вакцина від чотирьох штамів грипу французького і корейського виробника. Її вартість – від 300 грн.

Вакцинація від грипу не є обов’язковою: в чинному календарі МОЗ обов’язкових профілактичних щеплень вона відсутня, а відтак імунізація від грипу добровільна. Відповідно, в загальноосвітніх навчальних закладах і дитячих садках цього виду щеплення не вимагають.

До речі, торік лише 185 чернігівців пройшли вакцинацію від грипу.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. От куда точная информации о вакцинации ? У меня муж и его сотрудники вакцинировались , вакцину приобрело предприятие «Новарка» и всех желающих прививали бесплатно. Этой же статистики в городе нет.

Back to top button