Суспільство

Вартові енергетичної незалежності: електромонтер Іван

– 24 лютого про війну ми не просто дізналися, ми її почули, – говорить електромонтер оперативно-виїзної бригади Новгород-Сіверської дільниці Корюківського РЕМ (АТ «Чернігівобленерго») Іван Клименко. – Вибухи… Як тут не здогадатися, коли живеш на кордоні? Того дня на роботу я не виходив. 26 лютого за графіком вийшов на зміну. Перші місяці, коли територія нашої дільниці вважалася окупованою росіянами, ремонти ми проводили в основному в самому Новгороді-Сіверському, за його межі виїжджали рідко, бо й особливої потреби не було – мабуть, думаючи, що вони тут господарі, інфраструктуру росіяни не нищили. Окрім того, і наших бригад, з якими інколи таки перетиналися, не чіпали. Змінилося все, коли наші військові відігнали їх за межі українського кордону…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кожна криза – це можливість стати сильнішою»: життєва філософія журналістки ЧЕЛАЙН Марини Кирієнко

З того часу Новгород-Сіверська дільниця – одна із тих, які постійно страждають від обстрілів росіян. Наслідки цих обстрілів часто страшні. Адже страждають від них не лише помешкання людей чи об’єкти інфраструктури, по яких, очевидно, час від часу ведеться прицільний вогонь, є у цьому регіоні і людські втрати, причому не лише серед військових.

– Мені працювати прямо під обстрілами не доводилось, але було, що поряд торохкотів кулемет. Все-таки намагаємось якось убезпечити себе, тож виїжджаємо на місця ремонтів лише з дозволу військових. Буває кілька разів на тиждень доводиться ремонтувати мережі після обстрілів, буває – жодного. Ситуація в нашому регіоні, правда, непроста, але ж робота є робота. Світло людям потрібно завжди і хтось має його забезпечити. Завжди кажу: якщо не піду я, то хто піде? Молодь, яка приходить влаштовуватись на роботу, ще треба навчити, а це мінімум рік, тож маємо відповідати званню енергетика, – посміхається Іван Миколайович. – Зізнаюся, тоді, у лютому минулого року, спочатку навіть апатія на якийсь час напала, не хотілося нічого, бо не було жодної впевненості у завтрашньому дні. Зараз вже звикли, тож коли не виють сирени і на вулиці гарна погода, складається враження, що все вже добре, у країні тиша і мир. Впевнений, що скоро так і буде не лише у наших думках і мріях!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: АТ «Чернігівобленерго»

Ще статті по темі

Back to top button