Суспільство

Велике будівництво: триває ремонт дороги між селами Макіївка та Новий Биків

На ділянці ремонту дороги Т-25-27 Бобровиця — Свидовець — Новий Биків — Ічня між селами Макіївка та Новий Биків у серпні були завершені роботи з укладання вирівнювального шару покриття. Зараз тут триває підготовка до влаштування фінішного верхнього шару асфальтобетону. Його почнуть укладати у вересні.

Водночас підрядник займається укріпленням узбіччя, підсипанням укосів та облаштуванням місць зупинки транспорту. Протяжність ремонтованої ділянки — 20 км. Підрядна організація — «AzVirt» LLC.

Нагадаємо, що в процесі оновлення 45 кілометрів від Нового Бикова до Монастирища.
До ремонту залучено дві підрядні організації: ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» (км 48 + 697 — км 73+380) та «AzVirt» LLC (км 28 + 253 — км 48 + 697). Працює також незалежний технічний нагляд.
Перша ділянка ремонту (25 км) зараз на завершальній стадії — на оновлене дорожнє покриття наноситься розмітка, встановлюються дорожні знаки.
На другій ділянці (20 км) завершено влаштування вирівнювального шару покриття. У вересні підрядник почне укладати верхній шар.
Дорога ремонтується вперше за 50 років з часу її побудови. Вона сполучає дві регіональні траси — Р-67 Чернігів — Ніжин — Прилуки — Пирятин і Р-68 Талалаївка — Ічня — Тростянець — Сокиринці з національною Н-07 Київ — Суми — Юнаківка. Забезпечує рух транзитного транспорту, в тому числі великовагового вантажного. Дорога веде до об’єктів культурного надбання та природно-заповідного фонду.
У ході ремонту дорога посилюється та робиться витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см, влаштовується нова основа зі щебеневої суміші, укріпленої цементом, товщина шару — 22 см. Зверху укладається два шари асфальтобетону: вирівнювальний – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину 1 м. Також проводитимуться розчищення та ремонт водопропускних труб, у селі Галиця буде відремонтовано два мости, у селі Макіївка розібрано міст над суходолом та зроблений насип. Для безпеки дорожнього руху встановлено дорожні знаки, бар’єрне огородження, напрямні пристрої, нанесено розмітку, влаштовано штучне освітлення в населених пунктах.

На виконання програми президента України «Велике будівництво» у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально, ще 5 — реконструювати.

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button